Friquently Asked Questions (FAQ) – Въпроси и отговори

Въпрос: Имате ли офис в гр. София?

Отговор: Нямаме адрес в София, но работим изключително успешно с доставки по куриер. На практика забавянето е само един ден, който ние компенсираме с по-бърз ремонт на Вашето устройство

 

Въпрос: Отключвате iPhone ли от оператор и каква е цената?

Отговор: Да, отключваме, но цената зависи единствено от оператора и държавата на закупуване, като варира от 30лв до 250-300лв.

 

Въпрос: Премахвате ли iCloud акаунт?

Отговор: Не, ако Вие сте собственик на устройството ви съветваме да се свържете с Apple Support и да следвате техните инструкции за да отключите отново устройството си!

 

Въпрос: За колко време става смяната на стъклото на Iphone?

Отговор: Смяната на стъкло на iPhone се извършва обикновено в рамките на 1 работен ден.

Въпрос: За колко време става смяната на стъклото на Samsung?

Отговор: За смяна на стъкло на Samsung е необходимо малко по дълго време – обикновено 2 работни дена, ако е Samsung edge.

Въпрос: Не съм от Варна, мога ли да Ви изпратя телефона си и как точно става това?

Отговор: Може, работим предимно с Еконт, но може и с друга фирма по Ваш избор. Пращате до сервиза (ул. Евлоги Георгиев 12, Варна) и ние го връщаме до адресът от който е изпратен с наложен платеж (ако изрично не е упоменато да се изпрати до друг адрес).

Въпрос: По време на разговор се чува много тихо – нищо не чувам. Може ли да се оправи?

Отговор: В повечето случаи при разговор се чува глухо когато се зацапа мрежичката на слушалката – ремонтът отнема около 30 мин и телефонът заработва като нов. Възможно е също така да става въпрос за повреда на говорителя (което е рядко срещано).

Въпрос: Намокрен Айфон! Има ли шанс да проработи?

Отговор: Да, възможно е да бъде спасен! В зависимост от това, коя от системите е пострадала и какви са размерите на пораженията, в много от случаите успяваме да възстановим телефона към предишния му вид. При всички положения Ви съветваме да не се опитвате да включвате телефона и възможно най-бързо да потърсите професионална помощ!

Въпрос: Батерията на моя iPhone пада много бързо! Може ли да се смени батерията на iPhone?

Отговор: Да, батерията може да се смени и смяната става в рамките на 1 час. Длъжни сме да Ви предупредим, че в много от случаите съкращаването на живота на батерията се дължи на повреда в някой от чиповете, които отговарят за електрическите вериги в телефона. Употребата на кабели или зарядни, които не са оригинални може да е причина за подобна повреда. Ние първо тестваме Вашият телефон за симптоми, подсказващи проблем (напълно безплатно), тестваме показателите на батерията Ви (напълно безплатно) и чак тогава Вие преценявате дали да сменим батерията.

Въпрос: Батерията ми пада бързо и телефонът ми е бавен. Какъв е проблемът?

Отговор: Вече е доказано, че моментното състояние на батерията влияе на цялостното представяне на телефона. Накратко – ако батерията Ви е деградирала, новите версии на iOS казват на процесора да намали скоростта си за да има достатъчно ток. В резултат Вашият iPhone става доста бавен. Можете да прочетете повече по темата в нашата публикация от 28.12.2017

Въпрос: Телефонът ми стана много по-бавен след ъп-дейт на iOS. Защо?

Отговор: Моля, имайте предвид, че ъпдейт на iOS означава цялостна пре-инсталация на устройството. Нормално е в първите часове (понякога дни) след ъпдейта, процесорът да работи извънредно, защото в този момент проверява всеки компонент на телефона и пренаписва системните файлове. Нормално е да Ви направи впечатление, че телефонът загрява – това също е в резултат от всичко процеси, които протичат едновременно. Ако всичко е наред, след този първоначален етап, работата на телефонът ще се нормализира.
Ако обаче забавянето е чувствително и продължава, проблемът може да се дължи на изчерпания капацитет на батерията. Колкото по-малко ток има в батерията на Вашия iPhone, толкова по-бавно ще работи той.

Кои сме ние?